Leuke fietsroute

Ga jij binnenkort naar Valencia en kan je nog wel wat tips gebruiken? En ben jij ook zo麓n fietsgek?! Lees dan lekker door…

Het is nog niet zo鈥檔 fietsfeest als in Nederland, maar het wordt steeds beter 馃檪 Zo is er in het afgelopen jaar, 10 kilometer aan fietspad aangelegd. Sommige pleintjes in Valencia zijn al autovrij en de oude rivierbedding van ongeveer 9 kilometer lang, de Turia, is geweldig om doorheen te fietsen! Wij geven je hier vast wat tips voor een super leuke fietsroute door de stad!

Waar kun je lekker fietsen in Valencia?
Hoewel het maar 25 minuten lopen is van het bovenste punt naar het onderste punt van het stadscentrum, is fietsen een ideale manier om veel te zien in een korte tijd. Er zijn verschillende wijken waar je lekker doorheen kan fietsen en kan genieten van alles wat je om je heen ziet.

Fietsstop 1
Het best bewaarde geheim, Ruzafa

Om te beginnen met Ruzafa, ook wel het best bewaarde geheim van Valencia genoemd. Inmiddels weten steeds meer toeristen hoe geweldig deze wijk is en hoe veel leuke artistieke koffiebars en restaurants je hier kunt vinden, maar nog steeds is deze wijk echt typisch Valenciaans. De si毛sta houden ze er hier nog even in en verschillende creatieve events worden georganiseerd d贸贸r Spanjaarden v贸贸r Spanjaarden (waar wij ook gewoon stiekem van mee genieten).

Een van de leukste plekjes voor een kopje koffie in Ruzafa vinden wij BlueBell Coffee, daar zit je heerlijk in een achtertuintje tussen de mooie plantjes je bakje koffie te drinken. Ook ArtySana is echt top! Alles is home made en ook hier is de koffie echt om van te genieten. En bij Dulce de Leche heb je heerlijke taartjes!

Hip koffietentje Valencia

Fietsstop 2
Mercado Colon, Canovas

Als je Ruzafa gezien hebt, kan je verder naar boven gaan om door een andere mooie wijk te fietsen. Deze wijk heet Canovas. Hier wonen vooral de Valencianen die het wat breder hebben. Voor de vrijdagmiddag borrel gaan zij allemaal naar Mercado Colon. Dit is een modernistisch, open markthal waar de borrels rijkelijk vloeien op vrijdag en eigenlijk iedere andere dag van de week 馃槈 Ook zeker een aanrader dus! En als je van shoppen houdt, is het leuk om het boetiekje ESE O ESE binnen te stappen. Ze verkopen mooie dameskleding, schoenen en sieraden.

Fietsstop 3
Calle Colon, Estaci贸 del Nord

Na de borrelstop zou je dan door kunnen fietsen, via Calle Colon, naar het treinstation.
Calle Colon is de main shoppingstreet van Valencia. Hier vind je de ZARA, MANGO, Pull&Bear en meerdere grote ketens. Altijd leuk voor de dames onder ons. Kunnen de mannen nog even blijven hangen in Mercado Colon voor een borreltje meer..

Aangekomen bij het prachtige treinstation, Estaci贸 del Nord, moet je even goed kijken naar de fa莽ade! Hier zie je mooie bloemen, sinaasappels en oranjebloesem afgebeeld van keramiek! Dit is ge茂nspireerd door de Valenciaanse landbouw.

Estacion del Norte - Prachtig treinstation in Valencia

Fietsstop 4
Plaza Ayuntamiento

Vanuit het treinstation fiets je door naar het bekende plein Plaza del Ayuntamiento. Ayuntamiento betekent gemeentehuis. Drie keer raden wat er op dit plein te vinden is鈥. Het gemeentehuis! Super mooi om even naar binnen te gaan en op het balkon een kijkje te nemen.

Helemaal bovenop het gemeentehuis, staat het wapen van Valencia.
Als je goed kijkt zie je dat er een vleermuis op te zien is, waar een heel bijzonder verhaal over rond gaat! De vleermuis speelde namelijk een heel belangrijke rol tijdens de herovering van Valencia op de Moren.

Fietsstop 5
Mercado Central

Vanaf plaza Ayuntamiento fiets je door naar Mercado Central. Hier kan je een heerlijk gedroogd hammetje (Jamon Ib茅rico is onze favoriet) proeven en zie je allemaal kraampjes met verse groenten, fruit, vis, vlees, kruiden en noem maar op! Super gezellige markt en leuk om even naar binnen te lopen!
Ook leuk om even een Horchata te proeven, een typisch Valenciaans drankje. Het is vrij zoet en is gemaakt van aardamandel.

Tip: Je kan hier de hammen en/of andere producten ook vacu眉m laten verpakken zodat je het mee kan nemen in het vliegtuig terug naar Nederland!

Mercado Central - Het hoogtepunt van Valencia

Fietsstop 6
Kathedraal

Vanuit Mercado Central ben je binnen no-time op Plaza de la Reina.
Hier vind je de hoofdingang van de Kathedraal. De kathedraal is super indrukwekkend en is gebouwd in verschillende stijlen. De hoofdingang is in barokke stijl gebouwd en is geweldig mooi!

Om de andere poorten van de Kathedraal te bezichtigen, fiets je door naar Plaza de la Virgen. Het plein van de heilige maagd Maria. Een magisch plein, zoals wij dit altijd noemen. Als je er heen gaat, weet je wel waarom ;).

Op Plaza de la Virgen vind je een van de andere poorten van de Kathedraal. Deze is gebouwd in een mooie Gothische stijl en wordt het apostelportaal genoemd. Bij deze poort wordt elke donderdag om 12:00u de verdeling van het water besproken door 8 sinaasappelboeren. Ze noemen dit ook wel het watertribunaal. Erg bijzonder!

Als je recht voor het apostelportaal staat en dan links om de Kathedraal fietst, kom je uit bij de oudste poort. Deze is gebouwd in een Romaanse stijl.

Tip: Je kan hier ook de Miguelete beklimmen. Het is wel een hele klim (207 treden) maar dan heb je ook wat! Namelijk een prachtig uitzicht over heel Valencia!

Fietsstop 7
Torres de Serranos, Turia

Nu fietsen we naar het topje van het stadscentrum om door de oude stadspoort, Torres de Serranos, de oude rivierbedding in te fietsen. Deze rivierbedding heet de Turia en is het beste park voor fietsers, ever. Het park is echt de achtertuin van de inwoners, aangezien bijna iedereen in appartementencomplexen woont. Ze organiseren kinderfeestjes en barbecues, of gaan even naar de supermarkt wat hapjes en drankjes halen om dit in het park op te eten en drinken samen met wat vrienden. Hoe leuk is dat!

Je ziet yoga klassen, zumba lessen, larpers, honden en natuurlijk niet te vergeten.. heel veel sinaasappelbomen. In dit park zal je ook langs het concertgebouw, Palau de la musica komen. In paleis in de rivierbedding noemen we dit ook wel. Daar kijk je je ogen uit, geloof ons maar!

Torres Serranos - Valencia

Fietsstop 8
Ciudad de las Artes y las Ciencias, Playa de la Malvarossa

De Stad van Kunst en Wetenschap. Een stad in een stad.
De overweldigende gebouwen van Santiago Calatrava staan hier, in het park, te shinen in de Valenciaanse zon. Als je hier niet bent geweest, ben je niet echt in Valencia geweest 馃槈

De stad van de kunst en de wetenschappen bestaan uit 6 verschillende gebouwen:
– L鈥橴mbracle
– Palau de les Arts Reina Sofia
– L鈥橭ceanogr脿fic
– L鈥橦emisf猫ric
– Museo de las ciencias principe Felipe
– Agora

Al deze gebouwen hebben een eigen doel en functie, wat te maken heeft met de kunst en de wetenschap. Bijvoorbeeld het wetenschapsmuseum Museo de las ciencias principe Felipe, dit is te vergelijken met de NEMO boot in Amsterdam.

Vanuit de stad van de kunst en de wetenschappen, fiets je zo door naar het strand, Playa de la Malvarossa. Dit is ongeveer een kwartiertje fietsen door een iets minder mooie wijk, maar dan heb je ook wat.

Het strand van Valencia is ontzettend groot en de leuke strand tentjes maken je middag helemaal af. Even lekker de beentjes omhoog, genieten van de zon, agua de Valencia (typisch Valenciaans drankje) en jouw vakantie kan niet meer kapot! Patasur is 1 van de vele leuke strandtentjes. Daar zit je letterlijk met je voeten in het zand met je Sangria te proosten!

Fietsstop 9
El Cabanyal

Oh ja.. Aan het strand vind je nog de prachtige oude wijk, El Cabanyal.
Ook zeker de moeite waard om even doorheen te fietsen. Allemaal mooie gekleurde huisjes van de boeren van Valencia. El Cabanyal is een wijkje waar al best veel te doen is, maar nog niet veel mensen heen gaan. Zonde! Als je echt even op z麓n Spaans wilt gaan, ga hier dan zeker heen! Het leukste, gezelligste restaurantje hier vinden wij La Otra Parte. Eigenlijk is gewoon alles wat daar op de kaart staat bijzonder lekker!

Of je fietst gewoon lekker mee met Lokaal Valencia 馃槈

fietstour Lokaal Valencia

Un beso,
Robin & Sofie
LokaalValencia

Leave a Comment

Tu direcci贸n de correo electr贸nico no ser谩 publicada. Los campos obligatorios est谩n marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende c贸mo se procesan los datos de tus comentarios.