5x top restaurants in het centrum

De zon is onder gegaan, je komt terug van het strand, gaat even lekker douchen, omkleden en dan…. is het natuurlijk tijd om uit eten te gaan. Je bent ten slotte op vakantie in Valencia!

Wij zijn niet op vakantie in Valencia maar uit eten gaan is ook een van onze favoriete bezigheden! We hebben dan ook al vele restaurantjes in Valencia met liefde voor jullie getest.
Er zijn zo ontzettend veel gezellige restaurantjes met heerlijk eten! We hebben hier onze favorieten voor jullie op een rijtje gezet.

1. Bar & Kitchen
Bar & Kitchen heeft toch wel gewonnen als het aan ons ligt. Niet alleen omdat ze de lekkerste tapas van Valencia hebben, maar ook omdat de locatie gewoon echt niet beter kan.
Het restaurant is gelegen op een klein verborgen pleintje in het midden van het oude historische centrum El Carmen. Het pleintje heet Mercado Tapineria en het restaurant is omringt door concept stores en een art gallery (Tapinearte). Elke week is er weer iets anders te doen en te kopen. Gevaarlijk plekje voor de portemonnee dus…
Er hangen lichtjes in de bomen en mooie versieringen wat het extra leuk en gezellig maakt. Ook komen er veel muzikanten naar dit pleintje om de sfeer nóg beter te maken.
Wij worden al gelukkig als we er over praten, laat staan hoe breed we glimlachen als we daar zitten. Dit is gewoon maximaal genieten!
Tip: Bestel de patatas bravas, de zalm & de roast beef! Daar zal je geen spijt van krijgen!

2. La Pappardella
Soms is het gewoon even lekker om een eigen bord eten te krijgen in plaats van elke dag tapas te delen.
Als het delen van eten ons even te veel wordt (altijd lastig om eten te delen) , gaan we vaak naar La Pappardella. Dit is een Italiaans restaurant met de beste pasta’s ooit.
Dit restaurant is gelegen naast de kathedraal op Calle Bordadores, numero 5.
La Pappardella heeft een klein terras buiten in een klein straatje vanuit waar je de kathedraal ziet. Ook binnen is het heel erg gezellig en modern.
Tip: Bestel de pasta Explosivi of de Insalate Toscana.. De foto zegt genoeg toch?
Buon appetito!

3. Rivendel
In de wijk El Pilar zit dit top restaurant Rivendel met….. een terras in de zon! YES!
Als het winter is blijft het in Valencia rond de 15 graden, maar de zeewind maakt het dat het toch wel behoorlijk koud wordt.
Gelukkig hebben we dan nog altijd ons terras in de zon… Hier zijn wij niet weg te slaan als we eenmaal zitten.
Ze hebben heerlijke tapas en geweldige salades. Het is een wat rustigere omgeving maar toch ook dichtbij het stadscentrum.
Het terras is omringt door palmbomen en de sfeer is echt genieten. Achter dit restaurantje op Carrer de l’Hospital 18, ligt Plaza Pilar. Een belangrijk pleintje bij het grootste festival van Spanje, Las Fallas. Als je tijdens dit festival in Valencia bent, mag je dit pleintje zeker niet missen!

4. El Olivo
Nog zo’n geheim klein pleintje in de stad…. Plaza del Arbol. Heerlijk aan de tapas onder een olijfboom! De naam van het pleintje zegt het al! Ook dit restaurantje is te vinden in de het oude historische centrum ‘El Carmen’.
Typische Valenciaanse tapas wordt geserveerd door super vriendelijk personeel! Wij vinden dit tapas restaurant zo ontzettend leuk, dat we er zelfs langs gaan met onze tapastour… We proeven hier dan Valenciaanse tomaat, typische spaanse croquetas en natuurlijk een Turia biertje erbij! Wij zeggen doen!!

5. TintoFino Ultramarino
Lievelingsrestaurantje van Sofie… En Soof heeft heel veel restaurantjes geprobeerd in Valencia! Dat zegt genoeg toch?
TintoFino is een tapas restaurant en een wijnbar in één, gelegen in het historische centrum en gelijk onze favoriete wijk! Het restaurantje ligt in Carrer de la Corretgeria 38.
De perfecte mix van Spaanse tapas en de Italiaanse traditie om heerlijke tapas, kazen en vleeswaren te proeven onder het genot van de beste wijnen.

Het zal heel erg lastig worden niet 5 kilo zwaarder terug te komen van vakantie, maar deze restaurants zijn het dubbel en dwars waard…..

Leave a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.