Onze favoriete lunch plekjes!

Je kent het wel.. Je wordt wakker door een zonnestraal die fel door een kier van het gordijn schijnt. Je bent lichtelijk brak maar je weet ook dat dit tóch nog een mooie dag kan worden. Je trekt de gordijnen open en… we zijn in Valencia dus de zon schijnt!
Je springt zo snel mogelijk onder de douche om toch nog te kunnen genieten van deze prachtige dag. Je maag begint te knorren want het is inmiddels al lunchtijd en je moet even compenseren met alles wat er is gegeten en gedronken de avond ervoor.

Maar waar?
Waar kan je nou écht lekker en gezond lunchen, op een mooie, lokale plek in Valencia..

Almalibre Açai

Wij zijn 100% fan van de Açai bowls van Almalibre en zelfs stiekem misschien wel een beetje verslaafd aan deze heerlijke lunch. We eten het ook vaak als ontbijt of zelfs als toetje na het avondeten, haha.
Açai is een vrucht die aan grote trossen groeit aan de açaipalm in Brazilie.
Het grote aantal anti-oxidanten en de bijzondere smaak die doet denken aan bosbes, noten en chocolade heeft de vrucht in korte tijd populair gemaakt.

Bij Almalibre kan je jouw eigen Açai bowl samenstellen met verschillende soorten topping.
Wij zorgen in ieder geval altijd dat de Paçoca onderdeel is van onze Açai bowl. Dat is echt heeerlijk!
Paçoca is een typisch Braziliaans snoepje, gebaseerd op pinda’s, cassavebloem en suiker. Ze sprenkelen dit in de vorm van een soort kleine nootjes over de açai heen, dan nog wat fruit en pure chocolade druppels of kokos erbij en onze dag kan al niet meer stuk.

Almalibre ligt dichtbij de Torres de Serranos, in Calle Roteros, 16. Een hele mooie wijk met kleine smalle straatjes en streetart in het oude historische centrum.

 

Blackbird

Wat een geweldig lekkere koffies hebben ze hier…
Houd je van een goed bakje speciale koffie in de ochtend/middag?
Vergeet dan niet even langs te gaan bij blackbird… Zó niet normaal lekker!

Blackbird is een unieke plek met ambachtelijke cake, gebakjes en speciale koffie.
Een unieke plek met een open keuken waar ze heerlijke onbijtjes en lunch bereiden, waar het personeel super vriendelijk is en waar ze
 inmiddels al weten wat wij gaan bestellen voordat we binnen zijn! haha
Het is echt een place to be als het gaat om bewust en lekker ontbijten, lunchen of een kopje koffie.
Het is gelegen in de wijk Ruzafa op Carrer de la Reina Na Maria, 7.

Bluebell

´Cuando toda la pasión cabe en una taza´
Als alle passie in 1 kopje past…

Dit zegt al wel genoeg toch? Een koffie/lunch tentje waar alles is bereidt met passie en liefde! En dat proef je!

De missie van Bluebell is om de speciaalkoffies en de cultuur die hier bij hoort in Valencia groter te maken. Een kopje koffie is heel speciaal. Het maakt je wakker, het zorgt voor een rustmoment, het kan vrienden en familie bij elkaar brengen, maar ook een speciaal moment voor jou alleen zijn. Professionele barista´s staan hier klaar om jouw koffie-moment speciaal te maken.

We zijn inmiddels heel even vergeten dat we een brakke middag hebben en met alléén een kopje koffie gaat dit niet zomaar weg. We hebben lunch nodig!
Bij Bluebell hebben ze gelukkig ook heeele lekkere gezonde gerechtjes op de kaart staan. Salades, broodjes, sandwiches, soepen en ga zo maar door. Alles bereidt met eerlijke producten.

En wat Bluebell nóg beter maakt, is dat ze ook een klein binnentuintje hebben! Zon!

Artysana

Artysana is echt een plek waar je de hele dag kan blijven zitten. De sfeer is er heel relaxed, het personeel spreekt ongeveer 973482734 talen en ze hebben er super leuke evenementen! Oh ja.. en een binnentuintje! Zo leuk!

Buiten dat het veggie lunchtentje ontzettend gezellig en sfeervol is, is de lunch er ook echt top. Alles home-made en super vers. Ze werken met een internationaal team en er worden dus ook wel eens menu´s samen gesteld met gerechtjes uit de landen waar het personeel vandaan komt. Dit maken ze dan zelf! Zó leuk om nieuwe aparte lunchgerechtjes te proberen.

Het 3 gangen menu kost rond de 10 EUR en hier krijg je dan ook nog een koffie en een drankje bij! De carrot cake is echt een aanrader. Wij hebben nog nooit een betere carrot cake gehad, en geloof ons maar.. we hebben er heel veel geprobeerd.

Geniet van al het lekkers dat deze lunchtentjes te bieden hebben!
We hopen dat het met behulp van deze tips, toch nog een mooie dag is geworden, haha

Liefs en un saludo,
Robin & Sofie

Leave a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.