Fietstour

Wat gaan we doen en waar gaan we heen?

We gaan samen +- 3 uur door het (bijna altijd) zonnige Valencia fietsen! In deze drie uur nemen we jullie mee in ons verhaal over Valencia. We nemen jullie mee naar de geheime plekjes en kleine straatjes die wij gedurende onze tijd in Valencia hebben ontdekt. We gaan het hebben over leuke weetjes, grappige persoonlijke ervaringen en bijzondere verhalen.

Waarom boek je een fietstour bij ons?

Wij houden van een gemoedelijke sfeer, waarbij het vooral om de gezelligheid gaat. We delen graag onze passie voor Valencia omdat we hier zó ontzettend vrolijk van worden. We nemen jullie graag zelf mee door de wijken van Valencia zodat we dichtbij onze eigen ervaring blijven die we zo graag met jullie willen delen. Dit maakt het juist zo mooi en persoonlijk! Boek direct door het reserveringsformulier in te vullen! 🙂

Prijzen Fietstour

De prijs voor een fietstour is 27 euro per persoon. Deze prijs is inclusief fietsverhuur. Een fietstour gaat van start met minimaal 2 personen en maximaal 12 personen.

Mocht je interesse hebben in een privé tour, dan is de prijs minimaal 200,- euro tot 4 personen. Voor elke persoon extra, komt er 27 euro bij.

Als je lekker alleen op vakantie bent maar geen privé tour wilt doen, kan je je uiteraard altijd aanmelden en kijken we of er genoeg reserveringen bij komen om de tour van start te laten gaan!

Fietstour met onze super gidsen

Het gaat heel goed met LokaalValencia en daarom mogen wij met trots zeggen dat we ons team hebben mogen uitbreiden met een aantal super gidsen. Onze super gidsen willen net zo graag als wij, het enthousiasme over Valencia aan jullie overbrengen. Daarom stellen we jullie graag voor aan de jongens en meiden van ons fiets-team! 🙂

Wat je nog meer moet weten over fietsen in Valencia

Valencia heeft zich de laatste jaren enorm verbetert qua fietspaden en fietsmogelijkheden. Het is tot nu toe vooral populair bij de toeristen, zo heeft elke hoek van de straat wel een fietsverhuur, maar ook de locals gaan steeds meer fietsen. De beste plek om te gaan fietsen is het Turia Park. Dit nemen we o.a. mee tijdens onze fietstour door Valencia. Het is de beste plek om te fietsen omdat het maar liefst 9 kilometer lang is. Overal zie je wat anders, het is echt geweldig. Wil je ook graag naar het strand fietsen? Dat kan! We zullen je tips geven hoe je daar het beste komt, want zo ver komen we met de fietstour niet ;).

Het beste ga je het eerste stuk door het park tot aan de Stad van Kunst en Wetenschap. Bij de mooie grote witte brug die op een zwaan lijkt, maar ook op de Erasmus brug in Rotterdam, moet je het park uit (de linkerkant als je vanuit de Stad van Kunst en Wetenschap komt). Op de rotonde moet je afslaan bij de weg Menorca, daar heb je aan de linkerkant een fietspad lopen. Je fiets nu een heel stuk rechtdoor tot je bij de weg Avenida del Puerto komt, daar sla je rechtsaf. Als je deze weg helemaal uit fietst ben je al bij de haven en dan spreekt het voor zich!:)

Verder is het in het oude centrum van Valencia wat moeilijker om te fietsen, omdat je veel te maken hebt met kleine straatjes en eenrichtingswegen. Zo zijn eenrichtingswegen hier niet uitgezonderd voor fietsers zoals dat in Nederland wel is. Maar als je mee fietst met onze fietstocht dan hoef je alleen maar achter ons aan te fietsen, makkelijk he ;). Wat ook makkelijk is, is een kaartje met de fietspaden erop. Deze kun je bij elk toeristen informatie bureau krijgen.

Waar kun je fietsen huren in Valencia?

Waar kun je nou het beste een fiets huren in Valencia? Dat ligt eraan waar je naar op zoek bent! Ben je op zoek naar een degelijke Hollandse fiets? Dan ga je naar MegaBike in Carrer de Quart 30. Wil je liever naar een local? Dan ga je naar MarBike. Fernando is een hele aardige Spanjaard met goede fietsen en hij spreekt goed Engels. Beide fietsverhuur bedrijven zitten in het centrum. Verblijf je in Ruzafa, dan kun je naar CiaoBike gaan. Een klein bedrijfje waar de aardige Italiaanse eigenaresse je graag helpt. Verblijf je wat meer richting het strand, dan kun je fietsen huren bij Bikes and Roll op het adres Carrer d’Eivissa, 8.

Mocht je je fietsen bij een van deze fietsverhuurbedrijven hebben gehuurd en toch nog mee willen doen met onze fietstour, dan kun je de gehuurde fietsen gewoon meenemen!:) De kosten van de fietstocht zijn dan 5 euro minder.

Wat nemen we niet mee tijdens onze fietstour door Valencia

Tijdens onze fietstour zien we heel veel mooie plekjes van Valencia, maar in 3 uur kun je natuurlijk niet alles zien. Stel de fietstour heb je op de tweede dag van je vakantie in Valencia gepland staan, dan is het wel handig om te weten waar je de eerste dag het beste naartoe kunt gaan. Ook als je de fietstocht wel gelijk op de eerste dag hebt gepland, dan weet je alvast waar je de tweede dag eventueel naartoe kunt gaan! 🙂

Wij, Sofie en Robin, en ook onze super gidsen hebben allemaal een eigen route. De een neemt de ene bezienswaardigheid wel mee en de ander niet. Zo vertelt ieder over zijn/haar ‘eigen’ Valencia. We noemen daarom de plekjes waar zeker weten geen van ons naartoe gaat:

Plaza del Ayuntamiento – Oftewel het Gemeentehuisplein. Waarom we hier niet naartoe gaan met de fietstocht, is niet omdat het niet mooi of interessant genoeg is, maar er zijn nog geen fietspaden en er rijden veel auto’s. Wie weet is dat in de toekomst anders! Maar voor nu dus nog niet, maar wel echt de moeite waard om er een kijkje te gaan nemen. Niet alleen kun je het prachtige gemeentehuis hier bekijken, maar ook zit er een mooi postkantoor. Het postkantoor zit in een prachtig oud gebouw. Niet alleen van buiten is het mooi om te zien, maar ga ook zeker binnen een kijkje nemen en kijk dan vooral naar boven! 🙂

Plaza Rodrigo Botet – Ook dit is een plein waar het lastiger is om op de fiets te komen. Vergeleken met het gemeentehuis is dit een pleinTJE. Het ligt een beetje verstopt en daarom vinden wij het juist leuk om dit pleintje aan te raden. De fontein met de mooie bomen en mooie appartementscomplexen eromheen maakt dit pleintje uniek. Tip! Er zit een leuk koffietentje op dit plein: Federal Café.

Plaza Redonda – we hoeven het eigenlijk niet meer te zeggen, want het spreekt voor zich, namelijk het plein Plaza Redonda is ook wat moeilijker om mee te nemen tijdens de fietstour. Plaza Redonda is een heel bijzonder pleintje. Het is namelijk zoals de naam zegt helemaal rond. Vroeger stonden hier allemaal kraampjes met verse producten net zoals de Mercado Central. Daarom zijn er ook meerdere ingangen zodat mensen vanaf verschillende kanten naar binnen konden lopen. Deze kraampjes staan er echter nu niet meer. Nu vind je er een aantal kleine winkeltjes waar ze voornamelijk stofjes verkopen.

Einde van het Turia park: dierentuin – met de fietstocht fietsen we uiteraard door het Turia park, maar het park is maar liefst 9 kilometer lang. Het hele park kunnen we dus niet zien tijdens de fietstour. De dierentuin ligt aan het eind van het park. Dat is echt nog wel een stukje fietsen ;). Dit vinden wij overigens wel een van de mooiste plekjes van het park. Zo ligt er een prachtig meer met zwanenbootjes. Het is echt de moeite waard om daar heen te fietsen en wie weet kun je het leuk combineren met de dierentuin van Valencia!

Strand/haven – Het is super leuk om via het park naar het stand en de haven te fietsen. De hele kustlijn heeft namelijk ook een fietspad. Het eerste strand dat je tegenkomt is het Malvarrosa strand. Leuke tentjes hier zijn: Marina Beach Club, Gabbeach en La Otra Parte. Als je helemaal doorfietst kom je op een gegeven moment uit bij het Patacona strand. Daar heb je ook een aantal leuke tentjes zitten zoals La Mas Bonita (super bekende hotspot) en La Girafe (onze favoriet). Hier ga je heen voor een lekkere lunch of een koffietje met wat lekkers.

Waar je nog meer heen kan fietsen

Verblijf je een wat langere tijd in Valencia? Of lijkt het je gewoon leuk om wat verder te fietsen? Dan kun je bijvoorbeeld naar Albufera of Portsaplaya gaan. Albufera is een mooi natuurpark op 15 km afstand van Valencia. Portsaplaya wordt ook wel klein Venetië genoemd. Beide plaatsjes zijn goed op de fiets te bereiken.