Onze super gidsen

LINDE

Hi allemaal!

Ik ben Linde en ik mag jullie met LokaalValencia deze geweldige super stad laten zien!
En oh wat doe ik dit graag!

Ik kom zelf uit het hoge noorden van Nederland, Groningen.
Hiervoor studeerde ik bedrijfskunde in Groningen maar dit was toch niet helemaal mijn ding.. haha
Mijn kinderdroom was namelijk al verhuizen naar het buitenland.
Nu was het tijd om mijn droom waar te maken!
Dus.. koffers gepakt en op naar Valencia.
De perfecte zonnige plek waar ik mijzelf oud zou willen zien worden.
Voordat ik mijn hele hebben en houden achterliet, wist ik al stiekem wel waar ik terecht zou komen.
Ik heb namelijk al heel wat liefdeskriebels gekregen voor deze stad doordat ik met mijn familie hier al eens vaker kwam.
Zij zijn net zo enthousiast over deze stad als dat ik ben!

En nu is het aan mij, om jullie ook zo enthousiast te krijgen! En we gaan niet naar huis voordat dit me is gelukt!!

Liefs en un beso,
Linde

K I M

Hi allemaal!

Mijn naam is Kim Leeuw en kom uit Eindhoven, jaja de gekste!
Ongeveer 5 jaar geleden heb ik voor de eerste keer kennis gemaakt met Valencia.
Het voelde meteen als thuis en tijdens mijn maandje Spaanse cursus,
die ik bij Babylon Idiomas volgde, wilde ik niet meer weg.
Ik ben zoo verliefd op deze stad.

Toch ben ik weer naar het koude en grauwe Nederland gegaan om mijn werk voort te zetten.
Niet dat ik Nederland niet mooi vind of niet waardeer maar het voelt toch anders.
Als choreograaf, afgestudeerd aan de Dansacademie in Tilburg in 2009, heb ik 11 jaar mijn eigen gezelschap gehad.
Naast choreograaf ben ik filmmaker en heb ik een eigen online kleding winkel,
alles op het gebied van dans en accessoires.
Vorig jaar in april 2018, toen ik weer eens in Valencia was haha,
heb ik besloten om hier definitief te gaan wonen.
Een dag later hier in deze mooie stad kwam ik de liefde van mijn leven tegen,
en samen met zijn dochtertje, woon ik nu inmiddels bijna een jaar samen in het mooie dorpje Silla.
In 15 minuutjes ben ik met een klein treintje in Valencia. Super goed te doen.

Waarom vind ik Valencia nou zo geweldig:
Ik vind Valencia geweldig omdat het voelt alsof de dag geen einde kent.
Je leeft veel buiten, elk straatje kent zijn eigen geheim,
het echte Spaanse eten geeft je vleugels en wanneer de zon schijnt en dat is heeel vaak,
lijkt het alsof je de hele wereld aan kan.
Je krijgt energie van alles om je heen en je wilt het liefste zoveel mogelijk ontdekken.
Gaan jullie met mij mee op ontdekkingsreis?

Liefs, Kim

 

T A M A R A

Hola Amigos!

Spring jij binnenkort op de fiets met LokaalValencia en heb je mij als gids? Leuk! Laten we dan alvast kennismaken.
Mijn naam is Tamara Kasse, een dame met een mooie leeftijd;-)
Ik woon sinds februari 2018 in het mooie Valencia. Een stad die mijn hart heeft veroverd.

Het begon allemaal toen ik als kind met mijn ouders mee ging op vakantie in Spanje, op de camping aan de Costa Brava.
Daar bloeide de liefde op voor de Spaanse cultuur, het mooie weer en het lekkere eten.
Jaren later in mijn studie tijd aan de kunstacademie, ontwikkelde steeds meer de interesse in andere culturen, leefgewoontes en idealen. Ik dag droomde mij suf om “ooit” eens de stap te zetten Nederland achter mij te laten en grenzen te gaan verleggen. Voordat deze stap werkelijkheid werd beleefde ik eerst nog een fantastische tijd in Rotterdam waar ik als ZZP’er aan het werk ben geweest voor diverse kleine theaters en kunst galeries. Als event manager heb ik binnen de culturele sector mooie kansen gekregen die ik met beide handen heb aangepakt. Na vijf mooie jaren gaf ik aan die dagdromen toe en dacht ik: Por que no? Ik ga gewoon! Alles opgezegd, gedag gezegd en op het vliegtuig gestapt.

Daar zat ik dan, in het vliegtuig, op weg naar de stad Valencia. Met een kleine koffer in het bagageruim boven mij mee. Geen idee wat er komen zal. Of ik er zou blijven, of binnen 6 weken terug naar Nederland zou gaan. Ik had tenslotte nog nooit een voet in deze stad gezet dus ik had echt werkelijk geen idee.
Een spontane gok, noem het maar een sprong in het diepe.
Maar wauw, wat heeft deze stap goed uitgepakt! Bij de dag van aankomst heb ik elke minuut gegrepen om de stad te verkennen, om mijn eigen Valenciaanse ervaringen op te doen en de stad mijn eigen te maken. Dit heeft mij uiteindelijk een freelance tourguide gemaakt.
Met plezier fiets ik de stad rond en laat ik jullie maar al te graag de stad door mijn ogen zien. Die ene kleine koffer staat inmiddels te verstoffen in de kast en is ook niet van plan om terug te keren.

´Spring maar achteraan op de fiets met mij´ en voor je het weet is ook jouw koffer niet van plan om terug te keren!