6 x Vintage shoppen in Valencia

Valencia is echt de place to be voor een unieke shopping experience. De stad is rijk aan veel leuke boetiekjes en vintage stores waar je urenlang de mooiste handgemaakte en tweedehands kleding kunt bewonderen! De meeste gezellige plekjes voor vintage shoppen vind je in onze favoriete wijken El Carmen en Ruzafa. 😊 We vertellen je graag waar je moet zijn voor de leukste shops die wij in Valencia ontdekt hebben, zodat jij naast de bekende modeketens van Valencia ook deze verborgen pareltjes kunt bezoeken.

Gezellige vintage winkels afstruinen in El Carmen

Je vindt niet alleen de mooiste street-art verzameling in de toffe wijk El Carmen, deze buurt staat namelijk bol van de creativiteit. Precies daarom is dit ook de perfecte plek voor concept stores, boetiekjes en unieke vintage winkels. Struin lekker door deze wijk tijdens je vakantie in Valencia en ontdek wat hier allemaal te zien valt!

La Vespa Roja

In de smalle straatjes van de wijk El Carmen kwamen wij La Vespa Roja tegen. Een hele toffe shop voor tweedehands merk kleding zoals Levi’s en leren jasjes. Als je op zoek bent naar trendy vintage items, dan moet je ook zeker hier een kijkje gaan nemen. De eigenaar van deze winkel vertelt heel graag over vintage mode om zijn passie voor de verzamelde collectie in de winkel met je te kunnen delen.

Used Vintage

Aan de buitenkant van deze winkel kijk je al je ogen uit! Op de muur zijn allemaal kleine tekeningetjes gemaakt, om al meteen een creatief gevoel te krijgen. Used Vintage verkoopt zoals de naam al zegt tweedehands kleding. Ook voor mooie sieraden ben je hier aan het juiste adres. 🙂 Om een steentje bij te dragen aan het milieu shop je hier hippe merkkleding in een gezellige ambiance. De locals shoppen graag bij Used Vintage en dat maakt dit een toffe vintage winkel die zeker op je bucketlist thuishoort!

Santo Spirito Vintage

Deze industriële vintage winkel is voor veel mensen een ware favoriet. Ook wij zijn enorm fan van deze toffe winkel waar je een mix van verschillende kledingstijlen kunt vinden! Dikke kans dat als jij hier naar binnen stapt, je met een of meerdere aankopen naar buiten gaat. 😊 Naast bekende merkkleding van Levi’s, Tommy Hilfiger en Adidas vind je hier ook unieke vintage kleding in verschillende stijlen! Het grote aanbod en de stijlvolle inrichting maakt Santo Spirito een plek om te shoppen voor elk wat wils.

Vintage shoppen in Ruzafa

Ruzafa is zo’n beetje de hipste wijk van Valencia. Naast het shoppen in grote winkelstraten met bekende merken, kun je hier ook leuke boetiekjes vinden voor unieke kleding en accessoires!

Flamingos Vintage Kilo

In een hippe stad mag natuurlijk een “Kilo Thrift shop” zoals je in veel hoofdsteden vindt niet ontbreken. Deze kleurrijke vintage hotspot in Valencia heeft echt van alles en nog wat! De collectie wordt regelmatig aangevuld, waardoor je iedere keer weer nieuwe items kunt ontdekken bij Flamingo Vintage Kilo. Het leuke is dat je hier de aankopen afrekent per gewicht. 😊 Je kunt dus uitkiezen wat je maar wilt en de prijs wordt vervolgens bepaald per kilo en is afhankelijk van de staat van de kleding.

Tip: veel vintage winkels in Valencia zijn tussen 14:00 en 17:00 uur gesloten voor de siësta. Zeker in Ruzafa worden deze tradities nog goed in ere gehouden.

KAUF Vintage

Hier worden moderne kleding en een klassieke stijl met elkaar gemixt! KAUF vintage is niet alleen een winkel, een bezoek aan deze plek in Ruzafa is een creatieve experience. Er worden ook workshops gegeven en regelmatig is er ook live-muziek waar je van kunt genieten. De medewerkers in de winkel bieden je graag een kopje koffie aan en laten je ook rondlopen door de expositieruimte waar kunstenaars hun werken laten zien. De inrichting met caravan op de muur geschilderd maakt dit een leuke winkel om te bezoeken als je in Valencia bent.

Petticoat

In deze kleurrijke en hip ingerichte store vind je hele toffe unieke kleding en mooie denim in retro stijl. De collectie van tweedehands kleding is met zorg samengesteld en wordt mooi gepresenteerd in de winkel! Ieder kledingstuk is hier uniek omdat de items in de shop handgemaakt worden van gerecyclede materialen. 😊 Leuk voor jou en goed voor het milieu dus. 

Vintage shoppen in de wijk Ruzafa kun je goed combineren met het bezoeken van een van de mooie overdekte markten van Valencia. Vlakbij deze toffe vintage winkels vind je de Mercado Ruzafa. Deze markthal is veel kleiner en minder toeristisch dan het bekende Mercado Central. Hier komen vooral de locals om hun boodschappen te doen! Als je dan toch in de buurt bent, is het erg leuk om hier even een kijkje te nemen en verse producten mee te nemen. 

Als je net als wij niet uitgeshopt raakt, kan je maar beter gelijk een plekje vrij maken in je kledingkast voor alle nieuwe aankopen die je met deze tips vast zal gaan doen. 🙂

Heel veel plezier met shoppen in Valencia en tot snel!

Liefs,

Robin & Sofie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.