Leuke dingen om te doen met kinderen in Valencia

Valencia is de perfecte stad voor een kindvriendelijke vakantie. Er zijn veel leuke activiteiten in Valencia en bezienswaardigheden voor kinderen. Een aantal hiervan zijn zelfs gratis te bezoeken in het rustgevende Turia park. Zo kan jij van een vakantie genieten en hebben je kinderen ook plezier. 😊

Dieren spotten Bioparc Valencia

Via het Turia park fiets je heel makkelijk naar de dierentuin van Valencia. Het Bioparc is niet zomaar een dierentuin. Dit is een van de mooiste dierentuinen van heel Europa en dat komt omdat deze heel speciaal is! Het bijzondere aan Bioparc is dat de dieren veel ruimte en vrijheid krijgen. 🙂 De activiteiten en shows in het park zorgen ervoor dat het super leuk is om hier een dagje met de kinderen in Valencia naar toe te gaan. De verblijven van de dieren zijn gebaseerd op de oorspronkelijke leefomgeving die zo veel mogelijk nagebouwd is. Bij binnenkomst ontvang je een plattegrond van het park met daarop de tijden dat de dieren gevoerd en verzorgd worden. Het is erg leuk om hier een kijkje te gaan nemen om zo meer te weten te komen over de verschillende dieren in het Bioparc. 😊

Waterfiets huren Cabecera

Naast het Bioparc vind je een ander mooi park in Valencia met een heuvel. Vanaf deze heuvel heb je prachtig uitzicht over een groot deel van de dierentuin. Een echte aanrader is om een kleedje en wat hapjes mee te nemen om voor het bezoeken van het Bioparc even lekker te picknicken in het Cabecera park! Bij zomers weer dat in Valencia zeker geen uitzondering is kun je een waterfiets huren om met de kinderen sportief het water op te gaan. 🙂

Fietsen door het Turia park

Het Turia park in Valencia begint bij de dierentuin (Bioparc) en eindigt bij de overweldigend mooie gebouwen in de Stad van Kunst en Wetenschap. Onderweg kom je een aantal plekken tegen waar kinderen heerlijk kunnen spelen en de ouders op een terrasje even kunnen bijkomen. Tijdens onze fietstour die voor ouders en kinderen in Valencia super geschikt is laten we je dit prachtige park zien en vertellen we je meer over het ontstaan van deze groene strook in Valencia. Wil je nu alvast meer lezen over waarom dit park onder de toeristen en locals zo ontzettend populair is…? Lees dan even onze blog over het Turia park.

Oneindig speelplezier in Gulliver paradijs

Een waar speelparadijs voor kinderen in Valencia vind je midden in het Turia Park. Het Gulliver park is ondanks de entreepoortjes waar je doorheen moet gratis te bezoeken. Kinderen kunnen er uren spelen en van de glijbanen af sjezen. 😊 Kijk wel uit als het super zonnig is in de stad, want dan kunnen de glijbanen best wel heet worden! Eigenlijk is het jammer dat we deze speeltuin niet goed van bovenaf kunnen bekijken, maar even Googlen zal je zeker verder helpen. Dan zal je ook gelijk zien hoe super groot het Gulliver Park is. Het ontwerp van de glijbanen bij elkaar vormt samen namelijk een reus: Gulliver. Het idee is gebaseerd op het verhaal van het gelijknamige boek: Gullivers Reizen. De reus waar in het verhaal kabouters overheen klimmen is in deze speeltuin voor de kinderen in Valencia nagebouwd. Heerlijk om verstoppertje te spelen, want tussen de glijbanen ben je haast onvindbaar 🙂 Ook voor de ouders is het gewoon leuk om dit park te bezoeken en op het bankje te staren naar alle kinderen in Valencia die hier zo ontzettend veel plezier hebben!

Mini golven in het Turia park

Naast het Gulliver Park vind je een minigolf baan waar de kinderen en ouders de competitie met elkaar aan kunnen gaan. Het leuke is dat ook dit een gratis activiteit in Valencia is. Het enige dat je hoeft te doen is je ID achter te laten bij het Gulliver Park. Je krijgt dan golfsticks en een balletje mee die je kunt gebruiken. Zo hoeft jouw kindvriendelijke vakantie in Spanje niet veel geld te kosten. 😊 

Onderwaterwereld ontdekken bij Oceanografic

Op zoek naar iets in Valencia om de kinderen de hele dag te vermaken? Dat kan zeker! Oceanografic als onderdeel van de Stad van Kunst en Wetenschap is het aller grootste aquarium van heel Europa. Naast onderwater dieren kun je hier ook prachtige flora en fauna bewonderen. De buitenkant van de gebouwen in het water is net als de rest van de Ciudad de las Artes y Ciencias al een ware lust voor het oog! Het meest indrukwekkende gedeelte van de Oceanografic is toch wel de grote tunnel waar je onder de onderwaterwereld door kunt lopen! Het is geweldig om te zien hoe de kinderen hier zo van kunnen genieten. 😊

De openingstijden verschillen per maand en zijn afhankelijk van het seizoen in Valencia. Meestal is Oceanografic van 10-18 geopend. Op bepaalde dagen in een aantal maanden is het langer geopend of gaat het park pas om 12 uur open. Wij adviseren je om dus even de website te checken voor actuele openingstijden die gelden tijdens jouw verblijf met de kinderen in Valencia. 

Kennis opdoen in het wetenschapsmuseum

Kinderen zijn altijd nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe dingen om te ontdekken. Ondanks dat de zon bijna altijd schijnt in Valencia kan het zeker in de maanden maart en april ook wel eens flink regenen. Maar niet getreurd, zelfs op een regenachtige dag is er nog genoeg te beleven in Valencia! Het super architectonische gebouw dat op een soort walvisskelet lijkt is het wetenschapsmuseum dat in het water weerspiegeld wordt. Een museum waar je samen met de kids de wetenschap kunt ervaren door allemaal proefjes te doen. In dit museum is het juist de bedoeling om op ontdekkingstocht te gaan en zo veel mogelijk aan te raken!

De openingstijden van Museo de las Ciencias Príncipe Felipe (wetenschapsmuseum) zijn afhankelijk van het seizoen verschillend. Het beste kun je even een kijkje op de website nemen om te zien wanneer het geopend is tijdens jouw vakantie met de kinderen in Valencia.

Voordat je naar binnen gaat is het erg leuk om aan de zijkant alvast een proefje te doen. 😊 Wanneer je met twee personen onder de boog gaat staan, kun je met elkaar praten op een hele groot afstand! Slim bedacht van ontwerper Santiago Calatrava vinden wij zo!! 

Fiets lekker met de kinderen door het Turia park om langs al deze bezienswaardigheden in Valencia te komen! Vind je het leuk om niet alles zelf uit te zoeken en samen met een local de stad te verkennen, dan nemen wij jullie graag mee op fietstour door de stad! We hebben ook fietsen voor kinderen en kinderzitjes beschikbaar, dus geef vooral je voorkeur even aan op het reserveringsformulier 😊

Wij zetten de fietsen vast klaar en zien jullie snel in het kindvriendelijke Valencia!

Liefs,

Robin & Sofie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.