Dagje aan het strand van Valencia..? Dit is waar je moet zijn

Valencia is één van de Spaanse steden die aan het strand gelegen is. Wij vinden het zo ontzettend heerlijk om het strand altijd in de buurt te hebben! Het geeft de drukke stad een heerlijk zomerbriesje en een mediterraanse relaxte vibe. In onze vrije tijd maken wij heel graag een wandeling aan het strand en zo hebben wij inmiddels al heel veel toffe plekken ontdekt! Wij als locals weten precies waar je moet zijn en delen onze favoriete plekjes graag met je. 😊

Het strand van Valencia ligt net iets buiten het stadscentrum, en je vraagt je misschien af hoe je daar dan kan komen…? Het is eigenlijk heel simpel! Vanuit de stad kun je het beste de fiets pakken om naar het strand te gaan 🙂

Via het Turia Park die helemaal doorloopt tot de Stad van Kunst en Wetenschap begint de super makkelijk te vinden fietsroute naar het strand. Een leuke manier om bij het strand te komen is door langs de haven te fietsen. Voorbij het mooie Veles e Vents dat gebouwd is voor de Amerikaanse zeilwedstrijd die in 2003 in Valencia gehouden werd, kom je de boulevard binnen bij Marina Beach Club. Houd je wel van een feestje en relaxt aan het zwembad liggen met een cocktail in je hand…? Bij Marina Beach Club kun je hip genieten van heerlijke muziek terwijl je met vrienden een lekker drankje aan het strand doet.😊

Aangekomen op de boulevard kun je via het fietspad langs alle gezellige restaurantjes fietsen. In de zomer worden er zelfs chiringuitos op het strand van Valencia geplaatst zodat jij met je voetjes in het zand kunt genieten van een hapje en drankje!

Paella eten aan het strand

Rond de Spaanse lunchtijd die ongeveer om een uurtje of twee begint is het heerlijk om een goede paella te eten aan het strand. Voor een traditionele Paella Valencia komen wij heel graag bij La Pepica! Je vindt dit paella restaurant al direct aan het begin van de boulevard. Casa Carmela is ook een echte aanrader om authentieke paella te proeven, je vindt dit paella restaurant vlakbij het Patacona strand van Valencia.

Strand van Valencia – Playa de las Arenas

Het eerste strand gedeelte dat je tegenkomt is Playa de las Arenas. Dit super toeristische stukje strand van Valencia kan vooral bij lekker weer ontzettend druk bezocht zijn door voornamelijk toeristen. Aan dit strand vind je de hippe hotspot Boa Beach waar wij helemaal verliefd op geworden zijn! De heerlijke pancakes, wraps en vers gemaakte sapjes laten je in een relaxte inrichting helemaal op vakantie zijn. 😊

Wil je liever de massa ontwijken…? Dan kun je beter nog een klein stukje doorfietsen voordat je neerstrijkt in het zand voor een relaxte middag! Luxe overnachten kan hier wel ontzettend goed bij Hotel Las Arenas. Dit hotel heeft zelfs een zwembad, zodat je het beste van twee werelden kunt combineren tijdens jouw verblijf in Valencia!

Strand van Valencia – Playa de Cabanyal

Achter de boulevard vind je de toffe wijk El Cabanyal. Hier kun je een dagje aan het strand van Valencia goed combineren met cultuur bekijken in de oude vissersbuurt van Valencia. Direct aan het strand moet je zeker even een kijkje gaan nemen bij het hippe Fabrica de Hielo. Dit was vroeger een ijsfabriek en is nu omgebouwd tot een hip café met veel culturele activiteiten in de avonden. Een gezellige plek om aan het strand een avondje uit te gaan! Bekijk voor de actuele evenementen die er georganiseerd worden even de website van Fabrica de Hielo. Aan het rijtje van hotspots in de wijk El Cabanyal moeten we ook zeker het nieuwe concept Mercabanyal even genoemd hebben! Deze hotspot in Valencia is een verzameling van meerdere restaurantjes die in de open lucht allemaal terrassen hebben. Heerlijk om even te genieten aan het strand van Valencia!

In de wijk El Cabanyal ligt ook een van onze favoriete restaurantjes: wij zijn helemaal fan van La Otra Parte voor de lekkerste tapas! Alles op de kaart is hier zo lekker dat wij maar geen genoeg kunnen krijgen van dit tapas restaurant.

Strand van Valencia – Playa de la Malvarrosa

Ook Playa de la Malvarrosa hoort nog bij het gedeelte van het strand waar veel toeristen komen. Wij vinden het heerlijk om hier langs de boulevard te struinen en te luisteren naar de vele straatmuzikanten die het helemaal gezellig maken. Op dit strand kun je met je voetjes in het zand volleyballen. Er staan zo´n 8 volleybalvelden op dit strand en de locals zijn hartstikke vriendelijk, wees dus niet bang om bij een groepje aan te sluiten! 🙂

Een stukje verder komen we dan eindelijk op het stukje strand waar vooral de locals komen. Het lijkt even alsof de restaurantjes ophouden, maar als je voorbij de heuvel nog een stukje verder fietst vind je Playa de la Patacona.

Strand van Valencia – Playa de la Patacona

Aan de boulevard van Patacona vind je nog een aantal restaurantjes. De meeste toeristen gaan naar het blauw met wit gekleurde La Mas Bonita. Hier kun je zeker lekker eten, maar de lange wachtrij die er soms staat om een plekje op het terras te krijgen houdt ons een beetje tegen. Een stukje verderop hebben wij een heel leuk ander restaurant ontdekt waar wij erg graag komen. La Girafe is super gezellig ingericht en de Franse eigenaren maken de lekkerste crêpes voor je klaar. Dit is dan ook waar dit restaurant bekend om staat. Daarnaast kun je hier ook terecht voor een lekker ontbijtje, brunch of diner. Als je van vis houdt, moet je zeker de kabeljauw eens proberen hier, echt heerlijk!

Fiets verder naar Port sa Playa

Vanaf Patacona Beach kun je in de verte de kleurrijke gebouwen van de haven van Port sa Playa al zien liggen. Voor een dagje uit buiten de stad van Valencia kun je de prachtige haven vlakbij het strand bezoeken. Met de fiets is het een paar kilometer van Valencia vandaan en daarom kun je dit goed combineren met je vakantie in Valencia. Port sa Playa wordt ook wel het klein Venetië van Spanje genoemd. Bij het zien van de kronkelende water steegjes die door de haven lopen doet dit ons inderdaad denken aan de grachten met bootjes. 😊

Wij wensen je heel veel plezier met het ontdekken van al het moois dat er aan het strand van Valencia en in de omgeving te zien is!

Zonnige groetjes,

Robin & Sofie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.