Fietsen naar het mooie Albufera De Valencia

Een paar kilometer van de stad Valencia vandaan kun je het prachtige natuurgebied Albufera bezoeken! Omdat de rijstvelden ongeveer 20 km ten zuiden van Valencia liggen is dit het perfecte uitstapje om op de fiets maken. Je kunt er eventueel ook met de scooter of bus naartoe gaan 😉 De fietsroute is super mooi en brengt je langs het strand El Saler. Een echte aanrader is om hier onderweg even te stoppen voor een relaxmomentje in de stralende zon 😊 Wist je dat het bekende rijstgerecht Paella oorspronkelijk uit deze regio komt? Hier moet je zijn dus om de beste authentieke paella in de omgeving van Valencia te proeven! Vamos 🙂

Fietsroute Albufera De Valencia

In Albufera De Valencia wordt de speciale soort rijst verbouwd voor de overheerlijke paellas. Op de fiets kom je bij het natuurgebied met prachtige rijstvelden! Leuk om te weten is dat het zaaien in mei gebeurd om vervolgens in september de rijst te oogsten. De fietsroute naar het natuurgebied en de rijstvelden van Albufera leidt je via fietspaden dwars door de duinen richting het zuiden. De afstand is goed te doen, maar houdt er rekening mee dat je in totaal heen en terug zo’n 40 km onderweg bent. Je zou kunnen overwegen om een elektrische fiets te huren om de fietstocht wat makkelijker te maken.

Via het Turia park fiets je naar de Stad van de Kunst en Wetenschap waar je het park kunt verlaten om de weg naar Albufera De Valencia te starten. Hoe verder je fietst, hoe meer je de drukke toeristische stad achter je gaat laten! Geniet van de rust onderweg, terwijl je het landschap om je heen bekijkt 😊

De fietsroute gaat over de spoorweg en langs het industriegebied van de haven. Uiteindelijk kom je dan bij de boulevard van het strand van El Saler waar de tocht verder gaat over zandweggetjes en door het bos. Tijdens de fietstocht kun je de natuur ruiken door de dennenbomen die langs het pad staan. Vanuit het natuurgebied Albufera kun je zelfs helemaal door fietsen naar het dorpje El Palmar. Aan het water liggen de barracas, dit zijn traditionele vissershuisjes gemaakt van riet en klei. Je herkent deze typische huisjes aan het driehoekige dak!

Ben je wat minder sportief, of wil je gewoon liever een snellere manier om bij Albufera te komen? Je bent tenslotte op vakantie 😉 Pak dan bus 25 vanuit Valencia. Deze bus brengt je helemaal naar het prachtige natuurgebied ten zuiden van Valencia 🙂 De bus doet er ongeveer 25 min over en dit kost 1,50 EUR per persoon voor een ticket die je gewoon in de bus kunt afrekenen. 

Tip: goede comfortabele fietsen kun je in het oude stadscentrum van Valencia huren bij het Nederlandse bedrijf MegaBike. Wij zijn erg tevreden over de service bij deze fietsverhuur en je kunt de medewerkers ook zeker vragen om je te helpen de route richting Albufera even uit te leggen zodat je minder makkelijk zult verdwalen.

Strand El Saler onderweg naar Albufera De Valencia

Het El Saler strand is een ware favoriet van de Valenciaanse locals! Je zal hier dus ook minder toeristen tegen komen en de natuur in alle rust kunnen ervaren. Het bijzondere aan dit strand is dat er duinen omheen liggen. Dit geeft gelijk een heel ander beeld en is daarom zeker leuk om eens gezien te hebben en tijdens het fietsen onderweg even te stoppen voor een wandeling of het maken van foto’s!

Prachtige boottocht maken Albufera De Valencia

Het heerlijke aan dit natuurgebied is dat je een bootje kunt huren om samen met een local het water op te gaan! Geniet van het heerlijke weer terwijl je de rijstvelden van dichtbij bekijkt. In het natuurgebied vliegen veel soorten vogels rond en in het water zwemmen vissen zoals paling. En die palingen (Anguilas in het Spaans) zijn echt uniek in dit gebied! De locals van het dorp zijn de enige die palingen in het meer mogen vangen. In Albufera wordt deze vissoort daarom veel gegeten 😉 Met een beetje geluk kun je bij een vriendelijke local in het bootje stappen om van dichtbij te ervaren hoe de paling gevangen wordt!
Het allerleukste is om de boottocht in de ochtend of in de avond te maken. Dan zijn er minder toeristen in dit bijzondere natuurgebied en kun je ook nog eens de prachtige Spaanse luchten bewonderen! Een boottochtje duurt ongeveer 40 minuten en kost rond de 4 euro. Je moet dit echt zelf gezien hebben om het natuurschoon van het grootste zoetwatermeer van Spanje te ervaren 🙂

Paella eten in Albufera

Rond een uurtje of 14 is het tijd voor de Spaanse uitgebreide lunch. In Albufera De Valencia kun je het beste kiezen voor een heerlijke paella. Omdat de speciale paella rijst juist hier verbouwd wordt zal het geen verrassing zijn dat de paella hier nóg lekkerder smaakt dan in de stad Valencia! Voor de beste Paella restaurants moet je dus zeker in de buurt van Albufera zijn. Wij hebben al meerdere restaurants geprobeerd en hebben zo onze favorieten 😊 Twee echte aanraders voor het lekkere rijstgerecht zijn Restaurante Bon Aire en Restaurante Arrocería Duna. Bij Bon Aire moet je zijn voor traditionele paella. Ben je meer op zoek naar wat luxe en wil je aan het strand eten…? Ga dan zeker naar Arrocería Duna.

Kom je met een groep naar Valencia en wil je graag Albufera bezoeken, dat kan! Wij helpen je graag om de tocht helemaal te organiseren, zodat je hier zelf weinig omkijken naar hebt. Wij kennen inmiddels tenslotte de locals! Voor de mogelijkheden om een dagtocht door ons te laten organiseren kun je even een mailtje sturen naar info@lokaalvalencia.com. We helpen je graag om jouw reis naar Valencia onvergetelijk te maken! 😊

Na het bezoeken van Albufera weten wij zeker dat jouw stedentrip Valencia helemaal compleet is en je met de beste herinneringen naar huis gaat.

Hasta pronto in Spanje!

Liefs, Sofie & Robin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.