Gastronomische hotspot in Valencia – Mercabañal

Valencia is de plek voor food liefhebbers, wij hoeven je vast niet uit te leggen dat je in deze Spaanse stad heerlijk kunt eten. 😉 De vele foodie hotspots die de stad rijk is maken het een bruisende plek waar wij iedere dag zo van kunnen genieten! Eén van die leuke plekken is Mercabañal, je vindt deze gastronomische ruimte een beetje verstopt 30 meter van het strand vandaan in de wijk El Cabanyal! Het leuke aan deze hotspot is dat de plek nog redelijk onontdekt is door toeristen en je er dus vooral de locals zult tegenkomen. 🙂 Perfect voor een hapje en drankje na een relaxte dag aan het strand. Vanaf Playa del Cabanyal loop je via Carrer del Pintor Ferrandis naar deze hotspot in Valencia.

Industriële set-up met restaurant kraampjes in containers

Mercabañal is een verzameling van een aantal van onze favoriete restaurantjes bij elkaar in een wel hele toffe setting. 🙂 De verschillende eetgelegenheden geven een gezellige sfeer aan het geheel. De restaurantjes zijn gebouwd in containers en dit geeft gelijk een hele toffe industriële look aan Mercabañal! Je vindt er zes verschillende tentjes waar je allerlei hapjes en drankjes kunt bestellen om vervolgens op de terrasjes eromheen te genieten. De tafels en stoelen staan verspreid over de ruimte en zijn geplaatst in knusse hoekjes. Ook kun je boven de scheepscontainers plaatsnemen op het dakterras in de zon 🙂 

De super leuke inrichting is een mix van vintage en moderne stijl. De tafels, stoelen en banken op de terrassen in de hoogte zijn gemaakt van gerecyclede materialen van schepen van vroeger. Je merkt aan alles dat je hier vlakbij de zee zit. Leuk om te weten is dat deze plek vroeger een discotheek was! Wij denken dat er om deze reden nog steeds zo’n lekkere vibe op deze plek heerst. 🙂

Het allerleukste vinden wij dat je overal wat te eten en drinken kunt halen en zelf een leuke plek uitkiest om samen met je vrienden plaats te nemen. Zo kan iedereen zelf kiezen wat hij/zij wil eten en wordt het gelijk veel makkelijker om een restaurant te vinden waar iedereen iets lekkers kan halen. In de avonduren kan het wel redelijk druk zijn hier, dus als je zeker wilt zijn van een plekje is het aan te raden om een reservering te maken. Mercabañal heeft beperkte openingstijden. Deze hotspot aan het strand van Valencia is geopend op vrijdag van 17 uur tot 24 uur en in het weekend van 10 uur tot 24 uur. Het is goed om gedachte te houden dat deze plek op de andere doordeweekse dagen gesloten is, zodat je niet voor niets erheen gaat.

Gastronomische kraampjes in Mercabañal – waar wil jij gaan eten?

Bij binnenkomst kom je als eerste een foodtruck tegen, als je van een festival achtige vibe houdt, dan moet je zeker naar Mercabañal gaan! Goede hamburgers kunnen op een zomerse plek als deze natuurlijk niet ontbreken en wat is er nou beter dan hamburgers vanuit een busje vers voor je laten bereiden…? Bij N 5 Burgergarage eet je een broodje hamburger zoals je deze nog nooit geproefd hebt! In het brood zit namelijk een speciaal ingrediënt verwerkt… Oké we zullen het niet langer geheim houden: 🙂 de hamburgers worden gecombineerd met geroosterd bierbrood!

Tegenover N 5 Burgergarage vind je kraampje van een van de de lekkerste pinchos bars van heel Valencia. Bij Tanto Monta kun je heerlijke belegde broodjes en andere tapas proeven. Vanaf 2,30 euro haal je hier al belegde stokbroodjes die montaditos genoemd worden, de andere hapjes zijn voor Nederlandse begrippen ook zeer goedkoop! Het water loopt je al in de mond bij het zien van de vitrine met montaditos van Tanto Monta. Alles dat hier op de kaart staat zouden wij wel willen bestellen 🙂 De tostada vegana met hummus, avocado en gekarameliseerde uitjes was echt heel lekker!

Het bij iedereen zo favoriete taartjes walhalla Dulce de Leche kan natuurlijk niet ontbreken op een plek als deze! Naast de lekkerste gebakjes van Valencia en verse sappen heeft Dulce de Leche in Mercabañal ook warme Argentijnse empanadas met verschillende vullingen. Dat wordt smullen, yummie 🙂

Voor echte trek eet je goede pizza bij sorsi e morsi. Dit zijn niet zomaar pizza’s, maar met zorg en liefde speciaal voor jou bereid. Ben je meer op zoek naar Spaanse tapas zoals patatas bravas dan ben je bij Mercabañal ook aan het goede adres. Bij La Freiduria kun je verschillende gefrituurde hapjes bestellen om als tapas te eten en gezellig met elkaar te delen. Denk aan inktvisringen, ham – en kaaskroketjes of gefrituurde kabeljauw. 

Van al dat lekkere eten kun je het beste genieten met een biertje erbij. Cervecería El Bar heeft verschillende smaken bier waar je een keuze uit kan maken.Of genieten van de zonsondergang op het terras met een mojito of gin-tonic in je hand, check! Deze plek heeft het gewoon allemaal 🙂 Bij La Terrassa kun je allerlei soorten drankjes bestellen. 

Enjoy een rondje gastronomisch genieten en wij wensen je heel veel plezier in de omgeving van het strand van Valencia!

Liefs,

Robin & Sofie LokaalValencia

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.