De beste plekken van de stad ontdekken in 24 uur in Valencia

Ben je op vakantie in Spanje…? Dan hoort de fietsvriendelijke stad Valencia zeker thuis op je wensenlijstje voor een bezoek. 😊 De stad heeft gemiddeld maar liefst 300 dagen zon per jaar, dus de kans is klein dat je in Valencia veel bewolkte dagen mee zal maken. 😊 Juist daarom is Valencia een perfecte bestemming voor de wintermaanden of voor een dagtripje tijdens een zomervakantie in Spanje! In 24 uur in Valencia kun je op de fiets makkelijk een groot deel van de stad bezoeken en wij weten precies waar je moet zijn voor de leukste plekjes! Onze enthousiaste Nederlandse gidsen nemen je ook graag mee op fietstour in Valencia om je te vertellen over de lokale cultuur en plekjes die wij hier zelf ontdekt hebben.

In 24 uur in Valencia kun je de highlights van de stad en het (bijna) altijd lekkere oh zo zonnige weertje combineren met gezellige Spaanse sferen en cultuur! Het grote aanbod gastronomische plekken en de vele bezienswaardigheden in Valencia zorgen ervoor dat het lastig kiezen kan zijn waar je in 24 uur in Valencia heen moet gaan. Wij helpen je op weg met tips voor leuke plekken die je in één dag kunt bezoeken!

Ochtend in Valencia

Onze favoriete plekken voor een ontbijtje in Valencia

Wanneer je ’s ochtends wakker wordt en de gordijnen open trekt komen de zonnestralen je kamer binnen! Met dit heerlijke weer is het geen slecht idee om erop uit te gaan voor een lekker ontbijtje om jouw ultieme 24 uur in Valencia goed te beginnen. 😊 Je vraagt je natuurlijk af waar je goed kunt ontbijten in Valencia…? De leuke wijkjes van Valencia barsten van de hippe ontbijttentjes en die delen we graag met je! Een aantal van onze favorieten zetten wij voor je op een rijtje, zodat je afhankelijk van waar je accommodatie in Valencia gelegen is een keuze kunt maken. 

Almalibre
Heb je lekker uitgeslapen en wil je een keer een goede acai bowl proberen, dan kun je vanaf 11 uur ontbijten bij Almalibre. Hier vind je namelijk de beste acai bowls van heel Valencia die je helemaal naar eigen smaak zelf kunt samenstellen door een keuze te maken welke ingrediënten je wilt toevoegen! 

Brunch Corner
In het oude stadscentrum van Valencia komen wij graag bij Brunch Corner voor een lekker ontbijtje of een uitgebreide brunch. Deze toffe plek heeft twee locaties in Valencia op gezellige pleinen. 🙂 Je vindt Brunch Corner op Placa de Sant Bult en op het magisch mooie plein Plaza de la Virgen. Bestel er heerlijk belegde bagels of pancakes of geniet van een uitgebreide brunch met meerdere specialiteiten! 

Artysana
In Ruzafa zijn wij echt weg van Artysana voor huisgemaakte ontbijtjes en het uitgebreide brunch menu. Zo lekker! 😊 De super vriendelijke bediening zorgen ervoor dat wij altijd een welkom gevoel hebben als we bij Artysana gaan brunchen. Na een brunch bij Artysana bestaande uit een koffie/thee, yoghurt/fruit, tostada, vers sapje en heerlijk taartje weten wij zeker dat je voor de komende paar uur genoeg gegeten hebt. Je vindt dit leuke tentje op de Calle Denia 49 in Ruzafa!

Na een stevig ontbijt heb je vast wel genoeg energie gekregen om Valencia op de fiets te verkennen. 😊 Vamos!

Oude stadscentrum van Valencia

Ga naar het oude stadscentrum om de rijke historie van de stad te leren kennen. Twee bezienswaardigheden in het oude stadscentrum van Valencia moet je wat ons betreft zeker gezien hebben: De Torres de Serranos en de Torres de Quart. Vroeger was Valencia veel kleiner en werd de stad omringd door toegangspoorten waarvan er nu nog slechts twee overeind gebleven zijn. Voor twee euro kun je de torens ook beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad. In de straat van de Torres de Quart vind je de super fijne fietsverhuur MegaBike met comfortabele Hollandse fietsen. Huur een fiets en sla ook zeker Plaza La Virgen niet over tijdens je bezoek aan het oude centrum:).

Fietsen door het Turia Park van Valencia

Het grote voordeel van de stad Valencia is het kilometers lange stuk groen dat door de stad loopt! Vroeger was de Turia een rivier die na een grote overstroming in 1957 is droog gelegd, waardoor we nu iedere dag kunnen genieten van dit prachtige stukje Valencia. 😊 Het Turia Park is maar liefst 9 km lang en zorgt ervoor dat je Valencia super makkelijk op de fiets kunt verkennen! Omringd door veel groen, palmbomen, het geluid van vogeltjes en de geuren van bloemen zie je al fietsend de locals genieten van de natuur en relaxte sfeer in dit park. De locals gebruiken dit park echt als hun achtertuin om te picknicken of lekker te gaan sporten. Het bezoeken van het Turia Park mag echt niet op je to-do lijstje voor 24 uur in Valencia ontbreken.

Middag in Valencia

Stad van Kunst en Wetenschap

Fiets door het Turia park naar de Stad van Kunst en Wetenschap om de gebouwen van de Spaanse architect Santiago Calatrava te bewonderen. Deze architectonische hoogstandjes hebben Valencia sinds 1998 enorm populair gemaakt onder de toeristen! De zes moderne gebouwen bij elkaar vormen samen de Ciudad de las Artes y Ciencias. Zo is er een groot museum (Principe Felipe) waar je wetenschappen kunt ontdekken, een bioscoop (L’Hemisferic), uitgaansgelegenheid (L’Umbracle), Operagebouw (Palau de les Arts Reina Sofia), evenementenlocatie (Agora) en het grootste aquarium van Europa (Oceanogràfic). Ga gezellig met ons mee op fietstour in Valencia en we vertellen we je alles over deze bijzondere plek!

Wil je de rest van de middag doorbrengen aan het strand…? Fiets dan vanaf de Stad van Kunst en Wetenschap door naar the beach! De route is heel makkelijk, tussen het winkelcentrum Agua en El Corte Ingles kun je de Calle de Menorca pakken om vervolgens via de Avenida del Puerto langs de mooie haven van Valencia naar het strand te fietsen. 

Lunchen aan het strand

Aan het strand van Valencia vind je meerdere hotspots zoals de hippe lunch spot Boa Beach 🙂 Wil je het lunchmoment gebruiken om als een echte local te eten, dan raden wij je aan om een goede paella te bestellen bij La Pepica of Casa Carmela, twee aan het strand gelegen lekkere paella restaurants! De Spanjaarden eten dit gerecht namelijk tijdens La Comida in de middag en niet als diner in de avond. 

De middag afsluiten met..

Heb jij zin om in de middag wat meer te weten te komen over de Valenciaanse cultuur, ga dan naar het Las Fallas museum vlakbij de stad van kunst en wetenschap. Hier kun je alles leren over het grootste feest van Valencia en ontdekken hoe deze traditie door de jaren heen ontwikkeld is. Het museum is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 19 uur en op zondag van 10 tot 14. 

De wijk Ruzafa komt in de avond tot leven en dat is dit een van de gezelligste buurten van Valencia om tussen de locals een drankje te doen! In Spanje dineren de locals pas na een uurtje of negen en zijn de winkels na de sluiting in de middag nog tot in de avond geopend. Ruzafa is de place to be om te shoppen in Valencia en leuke vintage winkeltjes te ontdekken! Ben je na al die bezienswaardigheden meer toe aan een oase van rust, dan kun je een bezoek brengen aan het allernieuwste stuk groen van Valencia: Park Central. 

Avond in Valencia

Verblijf je in Ruzafa…? Ga dan culinair dineren bij Canalla Bistro van top chef Ricard Camarena. De tapas die je hier besteld worden met zorg voor je bereid en laten je helemaal op vakantie voelen. 

In het gezellige oude stadscentrum komen wij graag bij Bar & Kitchen voor tapas met een moderne twist of bij La Pitusa om tussen de locals Spaanse hapjes te eten.

Vlakbij het strand kun je lekkere tapas eten bij La Otra Parte naast de rotonde net achter Hotel Las Arenas. 

De avond afsluiten met een drankje in Valencia

Vervolgens wil je de dag natuurlijk eindigen op een gezellige manier. Waar je het beste heen kunt gaan om jouw 24 uur in Valencia goed af te sluiten hangt er natuurlijk vanaf waar je zin in hebt. 😉

Voor een goede mojito komen wij heel graag bij de hippe cocktailbar Casa Pepe in Ruzafa. Je vindt deze bar met gezellig terras op de Calle de Sueca 33 in Valencia. Heb je meer zin in  een biertje tussen de locals, dan raden wij je aan om naar Café Berlin te gaan. Vooral in de avond is dit een echte levendige plek waar naast de Spanjaarden ook veel internationale studenten komen om de taal te oefenen tijdens een intercambio. Verblijf je in het centrum? Ga dan borrelen bij het gezellige café Bar Los Pica Piedra.

Wil je tot in de late uurtjes echt helemaal los gaan dan kun je gezellig uitgaan en dansen op de muziek van één van de dj’s bij Marina Beach Club in de haven van Valencia.

Na al die nieuwe ontdekkingen in deze super veelzijdige stad zal je vast wel moe geworden zijn! Aan alles komt een einde en na 24 uur in Valencia is het tijd om de prachtige stad te verlaten, maar hé onthoud dat je altijd terug kunt komen om nog meer van Valencia te ontdekken!

Hasta pronto in Valencia 😊

Liefs,

Robin & Sofie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.