Ons team

Team LokaalValencia bestaat niet meer alleen uit Robin & Sofie en daar zijn we stiekem best wel trots op!

We hebben ons fietsteam mogen uitbreiden met een aantal super toffe enthousiaste chicas&chicos die jullie nét zo graag als wij, het prachtige Valencia willen laten zien. 

Een team waarin ieder een eigen verhaal heeft en niet kan wachten dit verhaal te delen met jullie. Niet alleen wij zijn ´de gelukkige´ die mogen genieten van elke dag in deze prachtige stad Valencia. Zo zitten er nog heel veel andere Nederlandse dames en heren verstopt in deze stad. Ieder voor zich, bezig met een eigen verhaal te ´schrijven´.

Een verhaal dat gedeeld moet worden! De toppers uit ons team vertellen graag over hun eigen ervaringen en leven dat zij hier in Valencia gecreëerd hebben. Welke cultuurverschillen zij zijn tegengekomen, hoe een dag uit het leven in Valencia er voor hen uit ziet en waarom Valencia hen zo gelukkig maakt, is iets waar ze niet over uitgepraat raken. 

Hieronder kunnen jullie alvast wat meer lezen over onze toppers:

L I N D E

Hi Allemaal,

Ik ben Linde en ik mag jullie met LokaalValencia deze geweldige super stad laten zien! En oh wat doe ik dit graag. 
Zelf kom ik uit Zuidlaren (naast Groningen), hier heb ik ook altijd gehockeyd en via een uitwisselingsproject met de hockeyclub ben ik uiteindelijk voor het eerst in Valencia terecht gekomen.  
Een kleine 2 jaar geleden heb ik besloten om mijn spullen te pakken en te gaan verhuizen naar mijn geliefde Valencia! Hier kwam ik namelijk al vaker met mijn familie en was dus echt bekend terrein. 
Ondertussen ben ik helemaal verliefd geworden op de stad en is dit echt mijn thuis! 

Gaan jullie met mij mee op tour door Valencia? Ik deel graag alle leuke tips over de stad met jullie 🙂 

Un beso, 
Linde

T A M A R A

Mijn naam is Tamara Kasse, een dame met een mooie leeftijd 😉 Ik woon sinds februari 2018 in het mooie Valencia. Een stad die mijn hart heeft veroverd.

Het begon allemaal toen ik als kind met mijn ouders mee ging op vakantie in Spanje, op de camping aan de Costa Brava. Daar bloeide de liefde op voor de Spaanse cultuur, het mooie weer en het lekkere eten.

Jaren later in mijn studietijd aan de kunstacademie, ontwikkelde steeds meer de interesse in andere culturen, leefgewoontes en idealen. Ik dagdroomde mij suf om “ooit” eens de stap te zetten, Nederland achter mij te laten en grenzen te gaan verleggen. Voordat deze stap werkelijkheid werd beleefde ik eerst nog een fantastische tijd in Rotterdam waar ik als ZZP’er aan het werk ben geweest voor diverse kleine theaters en kunstgaleries. Als event manager heb ik binnen de culturele sector mooie kansen gekregen die ik met beide handen heb aangepakt. Na vijf mooie jaren gaf ik aan die dagdromen toe en dacht ik: Por que no? Ik ga gewoon! Alles opgezegd, gedag gezegd en op het vliegtuig gestapt.

Daar zat ik dan, in het vliegtuig, op weg naar de stad Valencia. Met een kleine koffer in het bagageruim boven mij mee. Geen idee wat er komen zal. Of ik er zou blijven, of binnen 6 weken terug naar Nederland zou gaan. Ik had tenslotte nog nooit een voet in deze stad gezet dus ik had echt werkelijk geen idee. Een spontane gok, een sprong in het diepe.

Maar wauw, wat heeft deze stap goed uitgepakt! Bij de dag van aankomst heb ik elke minuut gegrepen om de stad te verkennen, om mijn eigen Valenciaanse ervaringen op te doen en de stad mijn eigen te maken. Dit heeft mij uiteindelijk een freelance tourguide gemaakt.

Met plezier fiets ik de stad rond en laat ik jullie maar al te graag de stad door mijn ogen zien. Die ene kleine koffer staat inmiddels te verstoffen in de kast en is ook niet van plan om terug te keren.

´Spring maar achteraan op de fiets met mij´ en voor je het weet is ook jouw koffer niet van plan om terug te keren!

B A S T I A A N

Hola chicos!

Mijn naam is Bastiaan en ik hoop jullie net zo enthousiast te maken over Valencia als dat ik ben, op een van mijn tours!

Ik ben 22 jaar oud en geboren in Tilburg. Ik studeer (nog steeds) bedrijfseconomie aan de Fontys te Eindhoven. Gelukkig heb ik van school de mogelijkheid gekregen om de rest van mijn studie af te maken in Valencia aan de katholieke universiteit!

Mijn liefde voor de stad is ongeveer 10 jaar geleden begonnen, toen ik met mijn ouders een dagje naar Valencia ging. Wij verbleven altijd de gehele zomervakantie in een dorpje ongeveer 100km ten zuiden van Valencia, maar ik had met hen afgesproken dat wij ieder jaar minimaal één dag naar Valencia gingen. Ik noemde Valencia de stad waar ik later wilde gaan wonen – en heb dit gerealiseerd! De Spaanse cultuur, het lekkere weer en het heerlijke eten waren voor mij de reden om te verhuizen.

Toen ik in februari 2018 een stage plaats moest gaan uitkiezen wist ik het dus wel, Valencia! Eenmaal aangekomen in Valencia voelde het meteen als thuis, en ik wist het zeker, ik wil niet meer weg.

Ik ben in Juli 2019 begonnen bij Lokaal en ik vind het super tof om iedereen te vertellen over mijn stad en de historie ervan! Ik hoop jullie te zien op een van mijn tours en jullie net zo enthousiast te krijgen over de stad als dat ik ben! 

Tot snel!

Bastiaan