Ons verhaal

Robin

Hi Valenciagangers!
Ik zal me even voorstellen en alvast een beetje vertellen wat mijn verhaal is en waarom ik in Valencia ben gaan wonen.

Voor mij zou het eigenlijk meer de vraag zijn waarom je hier niet zou gaan wonen?!
Deze stad heeft gewoon alles! Ik ben laaiend enthousiast over deze prachtige plek op aarde.

6 jaar geleden…
Waar het allemaal begon met een onschuldige 6 maanden stage lopen.
Voor mijn opleiding Advanced Business Creation kreeg ik de kans om naar het buitenland te gaan in het derde jaar. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en daar zit ik dan! Gelijk mijn afstudeerstage er ook maar achteraan geplakt en een baan gaan zoeken. Valencia komt niet meer van me af.

Ik begon met werken bij een Spaans appartementen verhuur bedrijf en ging ook maar gelijk met Spanjaarden in een gedeeld appartement wonen. Ik had er al een paar Spaanse cursussen op zitten en merkte dat dit niet zo soepeltjes ging dus dit was de beste manier om het te leren! Even mezelf lekker in het diepe gegooid. Ik had er helemaal zin in ook al was het spannend tegelijkertijd. Nou, dat heeft super goed uitgepakt en nu kan ik eindelijk zeggen dat ik een aardig woordje Spaans spreek! Hoe leuk is dat!
Wel zo handig ook, als je hier woont. Helpt enorm!

Waarom ben ik nou dan zó enthousiast over Valencia out of all places?
Ik denk dat dit komt omdat Valencia precies past bij hoe ik mijn ideale manier van leven voor me zie.
Lekker buiten in het park zitten, bourgondisch gedrag op het terras, de straten door struinen in deze super grote stad, kijken naar Spaanse lieve oude mensen die nog steeds hand in hand lopen als ze 80+ zijn en hopen dat ik dit ook mag meemaken, en natuurlijk de zee en de zon..

Ik ben later als gids gaan ‘werken’ en werd door mijn bazen en collega’s behandeld alsof ik hun familie was! Ze hielpen me met letterlijk alles. Ik hou er gewoon van! ‘s Ochtends als ik naar het werk loop, zie ik de stad ontwaken en kijk ik even naar alle palmbomen en prachtige gebouwen om me heen, en dan denk ik…

Waarom zou je hier niet gaan wonen? 

Sofie

Hi allemaal! Wat leuk dat jullie benieuwd zijn naar ons verhaal. Hierbij de mijne!

Ik ben Sofie Lambrou en kom uit een klein dorpje genaamd Beneden-Leeuwen, net boven Brabant. In september 2014 mocht ik stage lopen voor mijn studie Commerciële Economie. Je kon er ook voor kiezen om naar het buitenland te gaan, maar niemand uit de klas was van plan dit te doen. Wat zonde dacht ik, want zo’n kans krijg je niet vaak! En ja hoor, ik ging er dus voor. Ik had Spaans in mijn vakkenpakket en ik wilde dus graag naar Spanje om de taal wat beter onder de knie te krijgen. Een studiegenootje was al naar Valencia geweest en zij raadde mij aan daar ook heen te gaan. Zodoende kwam ik 5 jaar geleden voor het eerst in Valencia.

Wat een geweldig half jaar was dat! Zo veel geleerd, zo erg genoten én verliefd geworden. Ik ben verliefd geworden op mijn huidige vriend en na mijn studie heb ik dus besloten terug te gaan naar Valencia. De keuze was makkelijk gemaakt, want wat vind ik Spanje geweldig. Wat vind ik Valencia geweldig. De mentaliteit, de warme mensen, de gemoedelijkheid, het relaxte leventje, alles! Het is zo’n bruisende stad en ik voel me hier echt thuis. Het buitenleven maakt me zo gelukkig. Door het perfecte klimaat in Valencia is dat ook bijna het hele jaar mogelijk. En het is echt waar, de zon doet heel veel goeds met je!

Maar het was natuurlijk niet alleen maar positief. Ik vond het best moeilijk om mijn familie en vrienden achter te laten. Familie vooral omdat we een hele sterke band hebben, maar ook omdat er altijd veel zorgen zijn. Voor veel dingen voel ik me erg verantwoordelijk en daarom voelde het best egoïstisch om weg te gaan. Maar ik ben gegaan met een wijze quote in mijn achterhoofd: als je zelf niet gelukkig bent, kun je anderen ook niet helpen.

En wat ben ik hier gelukkig. Valencia is echt mijn thuis. Ik weet het zeker: ik heb mijn plekje gevonden!

Valencia is mijn thuis.