Fietstour Valencia

fietstour valencia

Ontdek Valencia tijdens een Fietstour met  Nederlandstalige Gids

Voor wie echt de stad wil leren kennen, is er niets beters dan een fietstour met een Nederlandstalige gids. Dit is geen saaie tour vol met jaartallen, maar een gezellige fietstour met leuke weetjes en anekdotes.

Valencia is een fietsvriendelijke stad met een uitgebreid netwerk aan fietspaden. Een fietstour is dan ook de perfecte manier om snel en gemakkelijk veel van de stad te zien. Of je nu een doorgewinterde fietser bent of een recreatieve rijder, deze tours zijn toegankelijk voor iedereen.

De Highlights van de Tour

Tijdens de fietstour fiets je langs de meest iconische plekken van Valencia. Denk aan de futuristische Stad van Kunsten en Wetenschappen, de historische Torres de Serranos en het bruisende Plaza de la Virgen.

Stad van Kunsten en Wetenschappen: Dit indrukwekkende complex lijkt zo uit een sciencefictionfilm te komen. Je gids vertelt je niet alleen over de architectonische hoogstandjes, maar ook grappige feitjes. Wist je bijvoorbeeld dat dit complex in talloze films en series te zien is geweest?

Turia-park: Deze groene oase in het hart van de stad was ooit een rivierbedding. Tegenwoordig is het een park waar locals komen om te joggen, fietsen en picknicken. Je gids vertelt je het bijzondere verhaal van hoe een verwoestende overstroming in 1957 leidde tot de creatie van dit prachtige park.

Mercado Central: Dit is een van de oudste markten van Europa die nog in gebruik is. Hier ontdek je de geheimen van de Valenciaanse keuken. Proef lokale specialiteiten zoals horchata en fartons terwijl je gids je leuke anekdotes vertelt over de geschiedenis van de markt.

Leuke Weetjes en Anekdotes

De Nederlandstalige gidsen zijn lokale experts die hun passie voor Valencia graag met je delen. Ze brengen de geschiedenis tot leven met interessante weetjes en vermakelijke verhalen. Wist je bijvoorbeeld dat Valencia de geboorteplaats is van de paella? Tijdens de tour leer je de geheimen van het maken van de perfecte paella en hoor je waar je de beste in de stad kunt vinden.

Lekker relaxed fietsen door Valencia

Wat deze fietstour echt bijzonder maakt, is de ontspannen en gezellige sfeer.  Er is altijd tijd voor een grapje of een korte stop om een mooi uitzicht te bewonderen en natuurlijk mooie foto´s te maken. Bovendien is er volop gelegenheid om vragen te stellen en persoonlijke tips te krijgen voor de rest van je verblijf in Valencia.

Praktische Informatie

De fietstours zijn geschikt voor alle leeftijden en niveaus. De groepen zijn klein, waardoor je een persoonlijke ervaring hebt. Fietsen en helmen worden verzorgd, en er zijn verschillende fietstours beschikbaar, van korte rondritten tot uitgebreide dagtochten.